MUP otkrio detalje sinoćnje drame u Sarajevu: Za trećim pljačkašem i dalje se traga

Radiosarajevo.ba
MUP otkrio detalje sinoćnje drame u Sarajevu: Za trećim pljačkašem i dalje se traga
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Sinoć, 11. novembra u 20.45, policija je dobila dojavu da je u ulici Omladinska, općina Hadžići, od strane tri NN lica, izvršeno razbojništvo nad zaposlenicom u prodavnici “Sloga marketi”.

Tom prilikom, tri lica su uz prijetnju vatrenim oružjem, otuđila određenu sumu novca i neutvrđenu količinu cigareta, a zatim se putničkim motornim vozilom marke “Fiat” Stilo, nepoznatih registracijskih oznaka, udaljila u pravcu Sarajeva.

Evo kako su policajci presreli pljačkaše na Otoci
Pogledajte snimak hapšenja odbjeglih pljačkaša u Sarajevu

"Policijski službenici Jedinice za saobraćaj su u mjestu Blažuj uočili navedeno motorno vozilo koje se kreće “Brzom cestom” iz smjera Hadžića prema Ilidži, a vozač istog se oglušio na jasno dat znak od strane policijskih službenika da zaustavi vozilo, te nastavio kretanje.

Dolaskom na raskrsnicu ulica Bulevar Meše Selimovića - Alije Kučukalića, općina Novi Grad Sarajevo, putničko motorno vozilo matke “Fiat” Stilo, reg. oznaka 078-E-685 je zaustavljeno i policijski službenici su utvrdili da se u vozilu nalaze lica: S.Z., rođen 1990. godine u Visokom i M.D., rođen 1988. godine u Visokom, gdje su i nastanjeni.

Isti su tom prilikom fizički napali policijske službenike, nanijevši im lakše tjelesne povrede, a povrijeđenim policijskim službenicima je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo", navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Dodaju da se treće lice udaljilo, a prethodno je tokom potjere iz vozila prijetilo vatrenim oružjem uperivši isto prema službenom vozilu u kojem su se nalazili policijski službenici.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela razbojništvo i napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, S.T. i M.D. su, uz upotrebu sile (fizičke snage i sredstava za vezivanje), lišeni slobode i predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima, kao i potragu za trećim licem, a radi se o R.G., rođen 1986, nastanjen u Visokom", dodaju iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije