... / MUP KS se oglasio o privođenju Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e

14. 07. 2021. u 10:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) jutros su počeli saslušanje Osmana Mehmedagića Osmice, direktora Obavještajno sigurnosne agencije (OSA), potvrđeno je danas ranije za portal Radiosarajevo.ba.

Saslušanje se obavlja po zahtjevu Tužilaštva BiH, a u vezi saslušanja direktora OSA-e oglasili su se i iz MUP-a KS. 

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Postupajući po zahtjevu Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode O. M. iz Sarajeva i isti nalazi u službenim prostorijama na kriminalističkoj obradi. U vezi sa navedenim, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju određene operativne i kriminalističko istražne mjere i radnje na području Kantona Sarajevo”, navodi se u saopćenju Uprave policije MUP-a KS i odjeljenja sa odnose s javnošću.

Podsjetimo, sarajevska policija je početkom jula obavila pretres OSA-e po naredbi Tužilaštva i nalogu Suda Bosne i Hercegovine.

Radi se o predmetu "Diploma" zbog kojeg je prošlog mjeseca uhapšen Denis Prcić, vlasnik Američkog univerziteta u BiH.

Zgrada MUP-a KS, 14. juli 2021. - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Zgrada MUP-a KS, 14. juli 2021.

Prcić se sumnjiči da je izdao Mehmedagiću diplomu koju je direktor OSA-e predao Komisiji za nadzor nad radom OSA-e.

Kada se Tužilaštvo BiH počelo interesovati za ovaj slučaj, Prcić je sa svojim saradnicima istrgnuo originalnu stranicu iz registra ovog fakulteta te je naknadno ubacio i dopisao ime Osmana Mehmedagića. 

Ove nesporne činjenice utvrdio je sudski vještak grafološke struke


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (8)