! / MUP KS nakon bombaškog napada u Sarajevu: Policija pronašla određene tragove

08. 05. 2020. u 17:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 10

Građane sarajevskog naselja Nova Otoka, u noći sa četvrtka na petak u 4.30 sati, uznemirila je eksplozija. Prema prvim informacijama u jedan market u ovom naselju bačena je eksplozivna naprava. 

Eksplozija uznemirila stanovnike Sarajeva: Nepoznate osobe bacile bombu na market

Jutro u glavnom gradu BiH

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba Dženan Kriještorac s mjesta događaja jutros je javio da je toku uviđaj koji, po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, vrše policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon što je uviđaj završen kontaktirali smo Mirzu Hadžiabdića, iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS, koji je  za Radiosarajevo.ba potvrdio da je uviđaj završen.

"Pripadnici Uprave policije MUP-a KS završili su uviđaj. U ovom trenutku mogu samo kazati da su pronađeni određeni tragovi i izuzeti predmeti radi vještačenja", dodao je Hadžiabdić za naš portal. 

MUP KS nastavlja istragu u rasvjetljavanju ovog nemilog događaja, a poznato nam je da u ovakvim slučajevima nisu rijetki primjeri da oštećeni odbiju saradnju sa policijom.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA