MUP HNK saopćio detalje nakon sinoćnjeg ubistva u Mostaru

0
Radiosarajevo.ba
MUP HNK saopćio detalje nakon sinoćnjeg ubistva u Mostaru
Foto: Print / Hapšenje u Mostaru

Ministar MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Slađan Bevanda pohvalio je policijske službenike koji su učestvovali u akciji otkrivanja , lociranja i lišavanja slobode osumnjičenog za ubistvo koje se jučer dogodilo u Mostaru.

Zahvalio se i Obavještajno sigurnosnoj agenciji na saradnji i pravovremenim i tačnim informacijama.

Naime, 9. novembra je u mostarskoj ulici Brune Bušića oko 18,45 sati osoba inicijala J. C. (1974) iz Čapljine, nastanjen u Mostaru, osumnjičena da je usmrtio vatrenim oružjem-puška sa više metaka osobu inicijala M. R. (1959) iz Mostara.

Osumnjičeni je 10 do 15 minuta prije ubistva pokušao fizički napasti žrtvu.

Poslije neuspjelog fizičkog napada na M. R. osumnjičeni odlazi po naoružanje, ponovno poziva žrtvu na interfon te iz neposredne blizine ispaljuje u njega više metaka iz vatrenog oružja-puška.

Nedugo nakon toga sjeda u putničko vozilo marke Škoda Fabija i udaljava se u nepoznatom smjeru.

Po zaprimanju prijave o ubistvu rukovodni pripadnici MUP-a HNK oformili su operativni štab, sa ciljem koordiniranja operativne policijske potrage za osumnjičenim licem.

Nakon izvršenog krivičnog djela ubistva osumnjičeni se kretao magistralnim putem M-17 prema Čapljini, gdje je kratko boravio, da bi se ponovo vratio u Mostar.

Čitavo vrijeme bjekstva osumnjičenog, Operativni štab je imao informacije o njegovoj poziciji tako da su u pripravnosti bili pripadnici policijskih snaga PU Čapljina, PU Mostar i Jedinica za podršku.
Oko 21,25 sati u Ulici Splitska u Mostaru brzom i profesionalno izvedenom akcijom osumnjičeni je lišen slobode.

Akcija je izvedena na mjestu i u vrijeme gdje se procijenilo da neće doći do ugrožavanja bezbjednosti ljudi i imovine.

"Isto tako možemo konstatovati da ni u jednom trenutku nije bila ugrožena bezbjednost u gradu Mostaru i drugim dijelovima kantona",  navodi se u saopštenju MUP HNK.

Sektor kriminalističke policije sa nadležnim tužilaštvom provodi kriminalističku istragu nad osumnjičenim. 

Pogledajte još jednom kako je izgledala sinoćnja akcija hapšenja:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije