Munjevita policijska akcija "Štit 2" u Brčkom: Uhapšene četiri osobe, pronađeni droga i novac

0
Radiosarajevo.ba
Munjevita policijska akcija "Štit 2" u Brčkom: Uhapšene četiri osobe, pronađeni droga i novac
Foto: MUP Brčko distrikt / Policija, Brčko / Ilustracija

Četiri osobe uhapšene su na podrčuju Brčko distrikta zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a tokom pretresa na pet lokacija pronađeno je više od kilogram marihuane i veća suma novca.

Kako je saopćeno iz Policije Brčko distrikta, osumnjičeni su uhapšeni u policijskoj akciji kodnog naziva "Štit 2", koja je provedena u petak, 28. jula, po naredbama Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta.

U prostorije brčanske policije privedeno je ukupno šest osoba nad kojima je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su uhapšene četiri osobe zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, dok je za jednim raspisana potraga.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Tokom pretresa na pet lokacija na području distrikta pronađeno je i privremeno oduzeto 1,5 kilograma marihuane, dvije drobilice, digitalna vaga, šest mobitela, 16.740 KM, 3.455 eura, 11.150 mađarskih forinti i 30 hrvatskih kuna, zatim razna dokumentacija i drugi predmeti u vezi sa izvršenjem krivičnog djela.

Uhapšeni će uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima biti predati u dalju nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije