Mostarci mogu da odahnu: Uhvaćena serijska kradljivica iz Zenice, pokupila novac i iz sefa

2
Fena
Mostarci mogu da odahnu: Uhvaćena serijska kradljivica iz Zenice, pokupila novac i iz sefa
Foto: AA / MUP HNK / Ilustracija

Općinski sud u Mostaru odredio je jednomjesečni pritvor Emiri O. (29) iz Zenice, zbog sumnje da je počinila produženo krivično djelo krađa.

Emira O. se sumnjiči da je u periodu od 11. februara do 2. septembra 2023. godine, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, počinila tri krađe na različitim lokalitetima u Mostaru.

Pljačkaški pohod je počela 11. februara oko 18.40 sati u trgovini 'Konzum' u ulici Franjevačka 16b u Mostaru. Kradljivica je ušla u skladište, otključala sef te odnijela 2.600 KM.

Preminuo novinar Franco Di Mare: Tokom rata usvojio djevojčicu Stellu iz Sarajeva

Preminuo novinar Franco Di Mare: Tokom rata usvojio djevojčicu Stellu iz Sarajeva

Potom je 22. marta oko 12.05 sati ušla u pekaru 'Dan-noć' u Mostaru, vlasništvo V. K. i iz ladice ukrala oko 700 KM.

Pljačkaški pohod je nastavila te je 2. septembra oko 21.40 sati ušla u restoran 'Babilon' u Mostaru. U blizini toaleta iz ženske torbe uzela je novčanik, vlasništvo S. Z., u kojem se nalazio 1.250 KM i 400 Eura, te lični dokumenti i bankovne kartice na ime S. Z.

Novac je zadržala za sebe, a po izlasku iz objekta novčanik je bacila u kontejner, navodi se u saopćenju Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Tužilaštvo HNK predložilo je sudu da se pritvor osumnjičenoj Emiri O. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenoj.

Emira O. je višestruka povratnica u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog kojih je i izdržavala kaznu zatvora.

Kantonalno tužilaštvo HNK, u saradnji sa Policijskom upravom Mostar, nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije