MUP HNK objavio epilog nereda u Mostaru

1
Radiosarajevo.ba
MUP HNK objavio epilog nereda u Mostaru
Foto: AA / Ilustracija / Specijalna policija u Mostaru

U Mostaru je, u nedjelju, 3. septembra, prije utakmice šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između FK Željezničar i FK Velež, došlo do sukoba navijača. 

O tučnjavi se u svom redovnom pregledu vikend dešavanja MUP HNK osvrnuo i na navedene nerede.

"03. septembra 2023.godine u 13 sati PU Mostar je obaviještena da je u Ul. M.Tita u naselju Luka došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, gdje je došlo do sukoba veće grupe navijača FK 'Željezničar' 'Manijaci' ( oko 100) i 'Red Army' FK 'Velež'.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Odmah su na lice mjesta izašle sve raspoložive policijske patrole i situacija je ubrzo stavljena pod kontrolu. Tom prilikom teške tjelesne povrede zadobili su M.H.(1999) i E.M.(1988) iz Mostara dok su lakše tjelesne povrede zadobili D.K.(2000) i S.S.(1984) iz Mostara.

Na licu mjesta pronađene su i izuzete palice i ostala sredstva korištena u narušavanju javnog reda i mira a izvršeno je pojedinačno legitimisanje navijačke skupine 'Manijaci' i svi su pod pratnjom policije predati policijskim službenicima PU Konjic u mjestu Aleksin Han koji su ih propratili i predali policijskim službenicima MUP-a KS", saopćeno je iz MUP-a HNK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije