! / Mostar: SIPA uhapsila dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

13. 06. 2019. u 11:55:00 AA

Shares: 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, jučer su na području Mostara lišili su slobode dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 189. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine "Krijumčarenje ljudi".

Postoje osnovi sumnje da su lica lišena slobode, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, izvršila krivično djelo krijumčarenje sedam lica, državljana Iraka koji su trebali biti ilegalno prebačeni sa područja Bihaća, gdje su bili registrovani u jednom od migracijskih centara, preko Mostara na područje Republike Hrvatske.

Također, postoje osnovi sumnje da su lišeni slobode, na području Blagaja, opština Mostar, nad krijumčarenim licima izvršili razbojništvo, te od istih na taj način otuđili veću količinu novca i mobilne telefone, saopćeno jeiz SIPA-e.

Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će Tužilaštvu Bosne i Hercegovine biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA