Mostar: Ruskinju napali i opljačkali maloljetnici - dvojica uhapšena u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Mostar: Ruskinju napali i opljačkali maloljetnici - dvojica uhapšena u Sarajevu
Foto: AA / Ilustracija / Specijalna policija u Mostaru

Djelatnici MUP-a Kantona Sarajevo u ponedjeljak navečer, 29. januara, uhapsili su dvije maloljetne osobe  K.L. (2006.) i A.A. (2006.) zbog razbojništva koje su prije dvije sedmice počinili nad državljankom Rusije I.G.

Podsjećamo, Policijskoj upravi Mostar Centar prijavljeno je da je u haustoru zgrade u Franjevačkoj ulici, uz upotrebu fizičke sile od strane više osoba, napadnuta i opljačkana državljanka Rusije.

Ruskinja I.G. (2002.) tada je u iskazu navela da je napadnuta od strane više muškaraca, od kojih je jednog poznavala posredstvom društvenih mreža:

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

"Djevojka rođena 2002. godine policiji je izjavila kako je na njena vrata pozvonio 'izvjesni E.' kojeg je upoznala na društvenim mrežama. Nakon što je otvorila vrata u stan su ušle još četiri muške osobe te istu fizički savladale i oborile na tlo. Izvršivši premetačinu stana Ruskinji su ukrali bankovne kartice, dva pasoša i novac, nakon čega su se uputili u nepoznatom smjeru."

O svemu je upoznat tužitelj i u toku je kriminalistička obrada osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije