Fočak i Sarajlija opljačkali vikendicu i ukrali automobil: Sarajevska policija ih uhapsila

1
Radiosarajevo.ba
Fočak i Sarajlija opljačkali vikendicu i ukrali automobil: Sarajevska policija ih uhapsila
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / MUP KS / Ilustracija

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćeno je da su uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

Oni se terete da su opljačkali vikendicu u Hadžićima te ukrali automobil koji je kasnije pronađen.

"Dana 22. januara 2024. godine u 19:00 sati, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo lišili su slobode Đ.G., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Teška krađa i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i E.G., rođen 1985. godine u Foči, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krađa.

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Oni su u prethodnom periodu na području općine Hadžići izvršili tešku krađu u vikend kuću vlasništvo J.I. i otuđili razne predmete, kao i putničko motorno vozilo koje je pronađeno i oduzeto od 35-godišnjaka", saopćeno je iz MUP-a KS.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije