Sarajevska policija raspisala potragu za muškarcem koji je ranio dvije osobe na Džidžikovcu

2
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija raspisala potragu za muškarcem koji je ranio dvije osobe na Džidžikovcu
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / S mjesta pucnjave u Sarajevu

U sarajevskom naselju Džidžikovac sinoć, 22. januara, došlo je do pucnjave u kojoj su povrijeđene dvije osobe, a za napadačem je raspisana potraga.

"Sinoć oko 20.50 sati, PU Centar je obaviještena da je u ugostiteljskom objektu, u ulici Džidžikovac, došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da ima povrijeđenih osoba.

Izlaskom na teren, policijski službenici su potvdili navode iz prijave. Usljed djelovanja vatrenog oružja, dva muškarca, oba u dobi od 23 godine su zadobili povrede. Prvom su konstatovane lakše tjelesne povrede u predjelu desne ruke, te je nakon medicinskog zbrinjavanja otpušten na kućno liječenje, a drugom su konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i on je zbrinut na KCUS", saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Mijatović o Josipu Brozu Titu: Druže predsjedniče, dok sam živ slavit ću tebe i tvoj 'režim'

Mijatović o Josipu Brozu Titu: Druže predsjedniče, dok sam živ slavit ću tebe i tvoj 'režim'

Uviđajem je rukovodio tužilac KTKS, a djelo je okvalifikovao kao krivično djelo iz člana 166. KZ FBiH u vezi sa članom 28. istog Zakona - Ubistvo u pokušaju.

"Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, policijski službenici došli su do saznanja o muškarcu, državljaninu BiH, koji bi se mogao dovesti u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela. Za njim je raspisana potraga i policijski službenici aktivno rade na ovom predmetu", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije