U Sarajevu uhapšen 18-godišnjak koji je osumnjičen za ubistvo kod migrantskog kampa Lipa

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uhapšen 18-godišnjak koji je osumnjičen za ubistvo kod migrantskog kampa Lipa
FOTO: AA / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Pripadnici policije Unsko-sanskog kantona uhapsili su 18-godišnjeg Afganistanca koji se sumnjiči da je tokom novogodišnje noći nožem teško ranio svoga sunarodnika J.M. koji je od zadobijenih povreda preminuo u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Zločin se dogodio nedaleko od migrantskog kampa Lipa, koji se nalazi nekoliko kilometara od Bihaća.

"Intenzivnim radom na terenu došli smo do operativnih informacija o tome ko bi mogao biti počinilac ubistva i on je, u saradnji s pripadnicima SIPA-e, uhapšen na području Sarajeva i potom dovezen u USK. Ovo lice je predato na dalje postupanje Tužilaštvu USK", izjavio je Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK.

Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

Inače, podsjeća RTV USK, pomenute noći policijska patrola je po dojavi izašla na mjesto događaja u okolici kampa Lipa, te pronašla lice s ubodnim ranama od noža.

Ustanovljeno je da ovo lice nije korisnik migrantskog kampa i događaj se desio van njegovih granica. Povrijeđeni muškarac je prevezen medicinskim vozilom u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje je poslije nekoliko sati preminuo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije