Mladi podstanar spasio stanare u Sarajevu kada je požar buknuo na kući

S. H.
Mladi podstanar spasio stanare u Sarajevu kada je požar buknuo na kući
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U požaru u sarajevskom naselju Nahorevo koji je izbio kasno u noći sa četvrtka na petak srećom nije bilo povrijeđenih osoba.

Vatra je u 2.19 sati buknula na jednoj strani dupleks kuće na adresi Nahorevska 147, te se velikom brzinom proširila na cijeli objekat, rekli su za Radiosarajevo.ba u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo.

Kako su naveli iz PVB-a KS-a, s obzirom na to kako je požar brzo buknuo na kući, veliko je čudo da nije bilo povrijeđenih.

Prema riječima očevidaca u ovom naselju, mladić koji je živio u kući kao podstanar bio je budan u te kasne sate, te je on prvi primijetio požar i probudio ukućane koji su se uspjeli na vrijeme spasiti iz vatre koja je zahvatila objekat. 

Požar je lokaliziran oko 3.40 sati, a na terenu je bilo pet vozila i 18 vatrogasaca. Vatrogasne ekipe su, kako su nam naveli iz PVB-a, još uvijek na mjestu događaja gdje rade na lokalizaciji žarišta.

Na porodičnoj kući je pričinjena velika materijalna šteta, odnosno krov kuće je u potpunosti izgorio, dok su vlasnici spasili dvije etaže kuće.

Veliki problem pri gašenju je što između etaža nije bilo ploče.

Uzrok požara za sada nije poznat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije