Opasna praksa: Htio snimiti selfie, pa ga udario voz

Radiosarajevo.ba
Opasna praksa: Htio snimiti selfie, pa ga udario voz
Nevjerovatan video Indijca kojeg je u želji da napravi "nezaboravni" selfie udario voz proširio se internetom.

Dotični gospodin, fitness trener T Siva, ignorirao je upozorenja osobe koja je stajala u njegovoj blizini, ali i signale mašinovođe u vozu, dok je stojeći uz šine pored željezničke stanice blizu Borabande pokušavao snimiti selfie.


Dok se vlak približava osoba pokraj Sive se može jasno čuti kako ga upozorava da se makne, a jednako tako čuje se i truba kojom je mašinovođa upozoravao mladića da se makne.

Ali, on se nije pomaknuo već je nastavio snimati kako mu se voz približava, a osobi do sebe je dobacio samo "jedna minuta".

U šokantnom kraju kratkog videa voz je udario Sivu u desnu stranu njegove glave i tijela, a njegov smartphone pada na tlo. Siva je nekim čudom preživio, ali s povredama glave.

Video strašnog udara, za koji upozoravamo da je vrlo uznemirujuć, možete vidjeti na ovom linku.

Incident se dogodio u nedjelju, a nerazumni Indijac se u međuvremenu pojavio i na sudu gdje je kažnjen s 500 rupija (12 KM) zbog svoje gluposti, piše BBC.

No, ovakav slučaj nije prvi u Indiji. U oktobru 2017. troje tinejdžera u saveznoj državi Karnataka poginulo je udaru voza pokušavajući snimiti selfie, dok je dvoje tinejdžera smrtno stradalo prilikom snimanja selfija na tračnicama u New Delhiju.

Nadalje, BBC piše kako se većina smrtnih slučajeva prilikom snimanja selfija dogodi upravo u Indiji - tako je između marta 2014. i septembra 2016. u Indiji smrtno stradalo 76 osoba, a u cijelom svijetu 127. Većina poginulih bili su mladi ljudi, prema istraživanju američkog studenta na doktorskim studijima Carnegie Mellon univerziteta u Pittsburghu, Hemanka Lambe.

Lamba navodi kako je u Indiji većina stradala od udara voza, zato što "vjeruju da je poziranje pored voza s najboljim prijateljem ili prijateljicom romantično ili znak vječnosti prijateljstva".

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije