Mehmed Janjoš, bivši trener Sarajeva: Čuli smo eksploziju i izašli na ulice

A. S.
Mehmed Janjoš, bivši trener Sarajeva: Čuli smo eksploziju i izašli na ulice
Arhiv / Mehmed Janjoš, bivši trener Sarajeva: Čuli smo eksploziju i izašli na ulice

Moram biti iskren i kazati da je bilo straha. Moja zgrada je preko puta. kada sam čuo eksploziju, javili su mi da gori jedan objekt u kojem ima boja i lakova, a to zna biti vrlo opasno. Svi smo izašli na ulice i vidjeli kako nestaju dva objekta u plamenu. Počela se i raja okupljati. Sreća je pa nije dugo trajalo. 

Građane naselja Čengić Vila uznemirile eksplozije, požar u stambenoj zgradi

To za Radiosarajevo.ba kaže Mehmed Janjoš, nekadašnja nogometna i trenerska zvijezda Fudbalskog kluba Sarajevo, koji živi u sarajevskom naselju Čengić Vila, gdje je danas oko 15 sati došlo prvo do požara  u prizemlju stambene zgrade u ovom naselju, da bi se nakon toga dogodila eksplozija.  

Pogledajte stravične prizore poslije eksplozije u naselju Čengić Vila

"Odmah moram pohvaliti raju, koji su skočili u pomoć. Ne samo nama koji tu blizu živimo. već i osobama koje su se tu zatekle da pomognu. Bio sam tu odmah do zgrade i vidio sam da je vatra zahvatila dva stana", nastavlja popularni Ćala.

Svjedok eksplozije u sarajevskom naselju Čengić Vila: Bio sam kod drugarice, a onda....

Janjoš je pohvalio i pripadnike Hitne pomoći, Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo i MUP-a KS

"Da kažem da se nismo prepali, slagat ću... Bilo je straha, ali srećom nije bilo ljudskih žrtava. odmah su došli pripadnici Hitne pomoći sa pet, šest vozila,  vatrogasci i policija. Zaista su brzo reagirali.  Dva momka su pokušali gasiti požar, malo su se nagutali dima i Hitna pomoć ih je odvezla u bolnicu. Nadam se da nije ništa ozbiljno", dodao je Janjoš za Radiosarajevo.ba.

Svjedokinja eksplozije na Čengić Vili: Mogli smo svi izginuti

Podsjetimo, požar se danas oko 15 sati dogodio u sarajevskom naselju Čengić Vila. Prvo je došlo prvo do požara  u prizemlju stambene zgrade u ovom naselju, da bi nakon toga došlo do eksplozije. 

Prema riječima našeg fotoreportera Dženana Kriještorca objekt u ulici Gradačačka je pretrpio veliku materijalnu štetu. 

Eksplozija se desila u poslovnom prostoru koji se nalazi u prizemlju zgrade. U njemu je bila smještena trgovina za boje i lakove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije