Lokaliziran veliki požar u Hrasnici: Poznati detalji jučerašnje drame

0
Radiosarajevo.ba
Lokaliziran veliki požar u Hrasnici: Poznati detalji jučerašnje drame
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Požar u Hrasnici

Veliki požar koji je 8. marta zahvatio krug fabrike Famosa, preciznije prostor proizvodnje koji pripada firmi Alternativa d.o.o. uspješno je lokaliziran. 

"Požar koji je prijavljen na lokalitetu Hrasnice gasio se od 15:02 do 15:30 sati i uspješno je lokaliziran, niko nije povrijeđen.

Ljudi su se na vrijeme udaljili. Na terenu je bilo 28 vatrogasaca i 5 vatrogasnih vozila", potvrdili su za RadioSarajevo.ba iz Profesionalne vatrogasna brigade Kantona Sarajevo.

U jučerašnjem požaru koji je izbio u Hrasnici veliku ulogu u spašavanju okolnih fabrika odigrali su uposlenici Firme Sinkro koji su prije nego što su vatrogasci stigli aktivirali 4 hidranta, postavili crijevo i počeli sa gašanjem vatre. 

"Dvojica viljuškarista su bukvalno ulazili u požar da sklanjaju burad sa nekim hemikalijama. Preko 50 momaka Fabrike Sinkro je učestvovalo u gašenju požara. Vatrogasci koji su stigli prvi kažu da su ti momci uradili više od 40 posto posla", tvrdi za Radiosarajevo.ba Elvis Čaušević, koji je prisustvovao cijelom događaju.

Kako su nam iz firme Alternativa d.o.o. potvrdili izgorio je stari objekat u sklopu kojeg je devastirano smećešteta tek treba da se procijeni.

Ova firma posluje od 1997. godine i bave se proizvodnjom  termoizolacionih panela, krovnih i fasadnih limova, metalnih elemenata za krov i fasadu, kao i prateće građevinske galanterije. 

Policijski službenici MUP-a KS su obavili uviđaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije