Kontrole u Tuzlanskom kantonu: Saobraćajni policajci "lovili" nesavjesne vozače, pronašli i drogu

0
Radiosarajevo.ba
Kontrole u Tuzlanskom kantonu: Saobraćajni policajci "lovili" nesavjesne vozače, pronašli i drogu
Foto: MUP TK / Brojne kontrole, oduzeta i droga

Pripadnici Jedinice za saobraćaj Sektora uniformisane policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) su tokom provođenja redovnih aktivnosti na pojačanoj kontroli učesnika u saobraćaju, u dane vikenda (od 13. do 15. oktobra) na području Tuzlanskog kantona kontrolisali ukupno 83 vozila.

Tom prilikom je za utvrđene prekršaje izdato 114 prekršajnih naloga.

Također je upotrebom uređaja za kontrolu i nadzor nad učesnicima u saobraćaju "Ekin patrol G-2" utvrđeno 166 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, dok je korištenjem laserskog radara utvrđeno još 41 prekršaj prekoračenja brzine.

Cvijanović optužila Heleza i Isaka na sjednici UN-a: "Otvoreno prijete nasiljem i ratom"

Cvijanović optužila Heleza i Isaka na sjednici UN-a: "Otvoreno prijete nasiljem i ratom"

Također je prilikom kontrole izvršeno i alkotestiranje 53 vozača, gdje je utvrđeno da 13 vozača upravlja vozilom pod dejstvom alkohola, te su isti odmah isključeni iz saobraćaja, dok su tri vozača zadržana u službenim prostorijama Uprave policije MUP TK-a do otriježnjenja (zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila).

Pored navedenog, sankcionisano je i osam vozača koji su tokom vožnje koristili mobitele, dok su četiri vozača sankcionisana i isključena iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje vozilom kao i zbog upravljanja neregistrovanim vozilom suprotno odredbama Zakona o osnovama bezbijednosti saobraćaja na putevima u BiH.

"Također, prilikom kontrole vozila i osobe koja je upravljala vozilom na području grada Lukavac, pronađeno je i privremeno oduzeto 15 manjih pvc vrećica/folija sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, dok će rad na dokumentovanju ovog događaja nastaviti istražitelji OKP PU Lukavac, pod nadzorom dežurnog Tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona", saopćeno je iz MUP-a TK.

U saopćenju MUP-a TK naveli su da Uprava policije MUP TK-a i apeluje na sve učesnike u saobraćaju, kako vozače tako i pješake, da poštuju saobraćajna pravila i propise, u cilju povećanja stepena sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, odnosno smanjenja broja saobraćajnih nesreća, a posebno nesreća sa nastradalim osobama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije