MUP TK oglasio se o velikoj akciji: Oduzeti pištolji, municija, kašikara, droga...

0
Radiosarajevo.ba
MUP TK oglasio se o velikoj akciji: Oduzeti pištolji, municija, kašikara, droga...
Foto: MUP TK / Zaplijenjeni droga i oružje

Pripadnici nadležnih policijskih Uprava i Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona oduzeli u akciji su zapljenili, izmeđz ostalog, oružje i drogu.

Kako se navodi u saopćenju MUP-a TK, u okviru redovnih poslova i zadataka na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela i izvršilaca krivičnih djela i prekršaja, naročito iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nelegalnog posjedovanja oružja i municije, tokom u četvrtak i petak, 24. i 25. augusta, postupajući po naredbama nadležnih sudova a pod nadzorom postupajućih Tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, izvršili su pretrese više stambenih i drugih objekata, vozila i osoba s područja Tuzlanskog kantona.

U saopćenju se precizira da su policajci "češljali" na području Tuzle, Gradačca, Srebrenika, Kladnja, Živinica , Kalesije (Sapna) i Banovića.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela. Pretresom kuće, vozila i E. H. (36) iz Gradačca pronađeno je 10 metaka kalibra 7,65 milimetara.

Pretreom kuće, pomoćnih objekata i vozila R. B. (34) iz Kladnja, pronađeni i privremeno oduzeti pištolj "CZ" sa pripadajući okvirom i sedam metaka kalibra 7,65 milimetara, pištolj "Zoraki" sa pripadajućim okvirom i četiri metka, sedam patrona municije kalibra 12 milimetara - sačme za pušku "sačmaricu", metak za automatsku pušku, kutija municije "Raiser" u kojoj je zatečeno 25 metaka za gasni pištolj, staklena posuda u kojoj se nalazi bijela praškasta materija koja asocira na opojnu drogu, pvc vrećica u kojoj je upakovana bijela praškasta materija koja asocira na opojnu drogu, pvc folija sa tragovima bijele praškaste materije te dva mobitela.

Pretresanjem H. B (45) iz Kladnja pronađen je i privremeno oduzet mobitel, kao i kod M. B. (43) i Ć. O. (31) iz Kladnja.

Također je pretresom porodične kuće, vozila i A. U. (25) iz Živinica pronađeno i privremeno oduzeto oko 50 grama zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu kao i ručna bomba, takozvana kašikara, digitalna vaga za precizno mjerenje, 14 metaka kalibra 8X57 milimetara mobitel.

Pretresom porodične kuće i dvorišta kuće koju koristi H. M. (28) iz Tuzle pronađeno je i privremeno oduzeto metalni tanjir sa sadržajem - bijela materija koja asocira na opojnu drogu, bankovna kartica i komad papira sa tragovima bijele materije koji asociraju na opojnu drogu, pvc folija u kojoj je upakovana bijela materija koja asocira na opojnu drogu, dvije pvc kesice sa bijelom materijom koja asocira na opojnu drogu.

Pretresom porodične kuće koju koristi N. H. (36) iz Tuzle pronađena je precizna vaga za mjerenje i tablet sa vidljivim tragovima bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu.
"Češljanjem" porodične kuće koju koristi M. S. (40) iz Gradačca, pronađen je pištolj CZ 7,62 milimetra sa pripadajućim okvirom i metaka kalibra 7.62 milimetra, dok je pretresom porodične kuće koju koristi N. H. (53) iz Sapne, Kalesija, pronađen pištolj Češka zbrojevka sa pripadajućim okvirom i 20 metaka.

"Rad na dokumentovanju krivičnih djela u navedenim slučajevima bit će nastavljen pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona", saopćeno je iz MUP-a TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije