Kod Posušja uhvaćeni krijumčari migranata: Turčine prevozili u BMW-u i Škodi

2
Radiosarajevo.ba
Kod Posušja uhvaćeni krijumčari migranata: Turčine prevozili u BMW-u i Škodi
Foto: GP BiH / U vozilima krijumčarili migrante

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica 19. septembra spriječili su krijumčarenje pet državljana Republike Turske u graničnom pojasu na području Posušja.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom vozila BMW, nacionalnih oznaka Republike Hrvatske. Vozilom je upravljao I. B. (26), državljanin Hrvatske.

Dan ranije, 18. septembra 2023., također na području Posušja, pripadnici ove jedinice su zaustavili vozilo Škoda, nacionalnih oznaka BiH, u kojem je D. Č. (45), državljanin Bosne i Hercegovine, prevozio pet državljana Republike Turske.

Snažan zemljotres pogodio Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu

Snažan zemljotres pogodio Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu

Istovremeno je zaustavljen i automobil Grand Cherokee, nacionalnih oznaka Savezne Republike Njemačke, koji se kretao ispred kao prethodnica zaustavljenom vozilu, a vozilom je upravljao R. S. (37), također, državljanin BiH.

Zbog sumnje da su počinjena krivična djela Krijumčarenje osoba, o navedenim događajima je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj su naredbi vozači ispitani u svojstvu osumnjičenih, a vozila i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti.

Protiv osumnjičenih Tužilaštvu BiH bit će dostavljeni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima krijumčarenje osoba.

O događajima su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, saoopćeno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije