Uhapšena dva muškarca u BiH: Iznajmili vozila da bi krijumčarili strance

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšena dva muškarca u BiH: Iznajmili vozila da bi krijumčarili strance
Foto: RAS Srbija / Ilustracija / granična policija BiH

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica, 23. augusta 2023. godine, lišili su slobode dvojicu državljana Republike Turske, nakon što su otkrivena u krijumčarenju 13 stranih državljana.

Naime, prilikom nadzora državne granice i uz korištenje specijalističke opreme, uočena je grupa ljudi koja se kreće u graničnom pojasu na području Posušja.

Pregledom terena, zajednička ophodnja pripadnika Granične policije BiH i Postrojbe granične policije Imotski Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske pronašla je u šumotivom dijelu dvojicu državljana Sirije i 11 državljana Republike Turske, među kojima je bilo i maloljetnih osoba.

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana Republike Turske, M.G. (1999.) i N.B. (1974.), koji su strane državljane krijumčarili u iznajmljenim dvama vozilima Mercedes, nacionalnih oznaka BiH.

O navedenom događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijem su nalogu osumnjičeni državljani Turske lišeni slobode i u toku dana, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba, bit će predati Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje.

Na području Bijeljine spriječeno krijumčarenje 20 stranih državljana

Na području Bijeljine spriječeno krijumčarenje 20 stranih državljana

Također, izvršen je pretres vozila i osoba pri čemu su privremeno oduzeti novac i drugi dokazni materijali.

Krijumčareni strani državljani su ispitani u svojstvu svjedoka i daljnji rad nad njima nastavit će pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, saopštili su iz Granične policije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije