Kao iz filmova: Pogledajte snimak hapšenja grupe Velje Nevolje

0
Radiosarajevo.ba
Kao iz filmova: Pogledajte snimak hapšenja grupe Velje Nevolje
Foto: Telegraf/screenshot / Policija nije imala milosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objavilo je snimak hapšenja dvojice pripadnika organizovane krimnalne grupe "Principi" S. R. (33) i D. M. (32).

Oni su uhapšeni zbog zbog sumnje da su izvršili krivična djela teško ubistvo nad Nikolom Mitićem i Zdravkom Radojevićem u avgustu i novembru prošle godine. Pošto su razbili vrata i uletjeli unutra uz povike "Lezi dole! Dole!" na snimku se vidi i da su se pripadnici UKP, osim po stanovima osumnjičenih, "razletjeli" po teretani uz iste povike, prenosi Telegraf.

S. R. se tereti da je, zajedno sa V. B, M. M, M. B, D. T, V. D, N. S, S. L, V. G, A. S, S. R i B. H, 10. avgusta prošle godine oteo Nikolu Mitića, kojeg su zatim odveli u naselje Ritopek i tamo ga, kako se sumnja, ubili.

Mbappe u 90. minuti stavio tačku na utakmicu: PSG je u polufinalu Lige prvaka

Mbappe u 90. minuti stavio tačku na utakmicu: PSG je u polufinalu Lige prvaka

Osumnjičeni D. M. se tereti da je, 10. novembra prošle godine ubio Zdravka Radivojevića.

Kako se sumnja, obojica osumnjičenih su višestruki izvršioci teških krivičnih djela i istaknuti članovi navedene organizovane kriminalne grupe.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, povodom hapšenja dvojice osumnjičenih, ponovio je da je MUP istrajan u borbi protiv svih vidova kriminala.

"Podizanje optužnice za neko krivično djelo nije kraj rada policije. Svi koji učestvuju u vršenju krivičnih djela mogu da budu sigurni da ćemo ih tražiti i da ćemo ih pronaći, bez obzira da li su ubice ili su njihovi pomagači. Čestitam pripadnicima UKP-a i SBPOK-a što ne odustaju i ne zaboravljaju", izjavio je ministar Vulin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije