Još dva učenika privedena zbog lažnih dojava o bombi

Radiosarajevo.ba
Još dva učenika privedena zbog lažnih dojava o bombi

Nakon što su objavljene informacije da su četiri maloljetne osobe priveden zbog sumnje da su u proteklom periodu lažno dojavljivali da su u sarajevskim srednjim školama postavljene bombe, pripadnici MUP-a KS-a priveli su još dvije osobe.

Naime, danas u 11,40 sati, putem telefona, obaviještena je II PU, da je u ulici Armaganuša broj 29, općina Centar Sarajevo, postavljena bomba u prostorijama srednje škole JU "Poslovno - komercijalna i trgovačka škola". Nakon što je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su kontadiverzioni pregled i  tom  prilikom je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici II PU, došli su do saznanja o izvršiocu krivičnog djela. Tom prilikom utvrđeno je da se radi o maloljetnom Š. A. (2002), nastanjen u Sarajevu. On je danas ispitan u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (Ugrožavanje sigurnosti).

Također, radeći na rasvjetljavanju lažne dojave o postavljenoj bombi u prostorijama "Srednja mašinska tehnička škola" u Sarajevu, prijavljenoj 9. marta, policijski službenici II PU su došli do saznanja da je izvršilac S. A. (2000) nastanjen u Sarajevu. I on je danas ispitan u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (Ugrožavanje sigurnosti).

I o ovom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije