Jajce okovano tugom: Danas sahrana trojice nastradalih u teškoj nesreći kod Mrkonjić Grada

0
Radiosarajevo.ba
Jajce okovano tugom: Danas sahrana trojice nastradalih u teškoj nesreći kod Mrkonjić Grada
Foto: Facebook / Smrtno stradale tri osobe

Sahrana trojici tragično preminulih radnika građevinske firme "Struktura" iz Jajca bit će danas u naseljima gdje su živjeli.

"Senad Poško (44) bit će ukopan u rodnoj u Bistrici, Elvir Čagalj (46) u Bikovinama, te Selvedin Crnac (42) u Šibenici. Sahrane će biti u 15.30 sati", navodi Jajce online.

Načelnik opštine Jajce Edin Hozan i predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Josip Topić uputili su telegram saučešća kolektivu "Struktura", porodici i prijateljima nesretno stradalih sugrađana.

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

"S velikim bolom smo primili vijest o izgubljenim životima i tragediji koja je zadesila naš grad. Ostali smo bez tri naša sugrađanina, mlada, vrijedna i čestita radnika. U ovim teškim i tužnim trenucima suosjećamo u boli s porodicama nesretno nastradalih, s njihovim radnim kolegama i sa svim stanovnicima našeg grada. Porodicama naših nastradalih sugrađana, kolektivu 'Struktura' i prijateljima upućujemo izraze iskrenog saučešća i izražavamo nadu da ćete naći snage i hrabro i dostojanstveno savladati ove teške trenutke za sve građane Jajca", poručili su Hozan i Topić.

Podsjetimo, trojica radnika "Strukture" smrtno su stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 19 sati kod Mrkonjić Grada.

U nesreći su učestvovali Mitsubishi, kojim je upravljao Miroslav Kaurin (34) iz Šipova, te teretno vozilo Ford u kojem je bilo sedam osoba. Tri osobe iz Forda u nesreći su izgubile život i to Senad Poško (44), Elvir Čagalj (46) i Selvedin Crnac (42), a četiri su povrijeđene. Teško je povrijeđen Asim Kokić koji je hitno prevezen u UKC Sarajevo.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka sa pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Mrkonjić Grad.

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje, kao i vještačenja radi utvrđivanja okolnosti nesreće.

Ranije je naložena i obdukcija tijela poginulih, koja je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije