Iz MUP-a KS potvrdili: Dvoje uhapšenih zbog obijanja automobila na Ciglanama

Radiosarajevo.ba
Iz MUP-a KS potvrdili: Dvoje uhapšenih zbog obijanja automobila na Ciglanama
Facebook / Vandalizam na Ciglanama

Nakon serije obijanja privatnih vozila u sarajevskom naselju Ciglane tokom policijskog sata, te saopćenja Udruženja "Novi Centar"u kojem želi ukazati na negativna dešavanja u ovom naselju te da insistiraju na uvođenju video nadzora, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo odgovorili su na naš upit.

Nakon serije obijanja vozila na Ciglanama: Stanari traže video nadzor naselja

Nakon serije obijanja privatnih vozila u sarajevskom naselju Ciglane tokom vikenda i proteklih noći, Udruženje " Novi Centar", koje je i na svom Facebook profilu objavilo seriju fotografija, izdalo je saopćenje u kojem želi ukazati na negativna dešavanja u ovom naselju.

Mirza Hadžiabdić, iz odjela za Odnose s javnošću MUP-a KS, za portal Radiosarajevo.ba je potvrdio da su uhapšene dvije osobe zbog teške krađe izvršenu na tom lokalitetu 26. marta.

Vandalizam na Ciglanama - undefined

Facebook: Vandalizam na Ciglanama

„Dana 26. marta u 15,15 sati, policijski službenici Druge policijske uprave lišili su slobode lica: J. H., rođen 1987. u Sarajevu i N. I., rođena 1996. u Beogradu, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe. Oni su u ulici Husrefa Redžića, u naselju Ciglane, izvršili krivično djelo teške krađe u vozilo marke Audi A3“, dodao je Hadžiabdić za naš portal.

On je dodao da su evidentirana još četiri događaja s elementima krivičnog djela u istom sarajevskom naselju.

„Dva su se dogodila u ulici Hakije Kulenovića, a druga dva u ulici Antuna Hangija“, dodao je Hadžiabdić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije