Nakon serije obijanja vozila na Ciglanama: Stanari traže video nadzor naselja

Radiosarajevo.ba
Nakon serije obijanja vozila na Ciglanama: Stanari traže video nadzor naselja
Facebook / Vandalizam na Ciglanama

Nakon serije obijanja privatnih vozila u sarajevskom naselju Ciglane tokom vikenda i proteklih noći, Udruženje "Novi Centar", koje je i na svom Facebook profilu objavilo seriju fotografija, izdalo je saopćenje u kojem želi ukazati na negativna dešavanja u ovom naselju.

"Ovim putem želimo predložiti/zatražiti da se što hitnije naše naselje 'pokrije' kamerama te time doprinese prevenciji ovakvih i sličnih dešavanja. Naše Udruženje će se u narednom periodu aktivno angažovati na ovom pitanju te ćemo u tom smislu uputiti odgovarajuće prijedloge rješenja te se nadamo da u saradnji Općine Centar i MUP-a Kantona Sarajevo ovo pitanje možemo riješiti u najkraćem roku", zaključuju iz ovog Udruženja.

Kontaktirali smo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, odakle su nam rekli da niko nije prijavio štetu na vozilima, ali da će cijeli slučaj istražiti.

"Pogledat ćemo vaše fotografije koje ste nam dostavili. Javit ćemo vam se sa povratnom informacijom", odgovorili su iz MUP-a KS za Radiosarajevo.ba.

Fotografije možete pogledati u našoj galeriji: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije