Iz firme u kojoj su radili ukrali četiri tone legura aluminija, bakra i mesinga

Radiosarajevo.ba
Iz firme u kojoj su radili ukrali četiri tone legura aluminija, bakra i mesinga
MUP RS / Policija, MUP RS
Službenici Policijske stanice Prijedor 1 Policijske uprave Prijedor poduzeli su niz operativno-taktičkih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja teške krađe u poduzeću za proizvodnju elektro kablova u Ljubiji.

Krađe su se desile u periodu od decembra 2016. godine do jula 2017. godine, a zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje ovog krivičnog djela izvršena je kriminalistička obrada osoba D.I., Dž.M., A.M. i D.Đ., svi iz Ljubije.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičene osobe, kao zaposlenici oštećene firme, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, u više navrata otuđivali repromaterijal za postupak proizvodnje, poluproizvode i gotove proizvode od aluminija, bakra i mesinga.

Otuđene predmete, ukupne težine oko 4.027 kg, osumnjičene osobe su prodala kao sekundarnu sirovinu na otpadima, oštetivši ovo poduzeće za iznos od 29.774 KM.

Nakon kompletiranja predmeta protiv osoba D.I., Dž.M., A.M. i D.Đ., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, bit će dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije