Bijeljina: Opirao se hapšenju, povrijedio trojicu policajaca i kidao im epolete

Fena
Bijeljina: Opirao se hapšenju, povrijedio trojicu policajaca i kidao im epolete
Trojica policijskih službenika iz Bijeljine zadobila su povrede kada ih je napala osoba L.B., opirući se hapšenju.

Policajci su 7. jula zaustavili vozilo švedskih registarskih oznaka, kojim je upravljao H.P., na mjestu suvozača bio je A.Đ., a na zadnjem sjedištu putnik L.B..

Prethodno su policajci dobili prijavu da su ove osobe u ugostiteljskom objektu u Bijeljini učestvovale u narušavanju javnog reda i mira.

Tokom legitimisanja L.B. je počeo da verbalno napada policijske službenike, nakon čega je jednom pokidao epolete, pocijepao košulju i nanio povrede u predjelu stomaka i ruke.

Prilikom hapšenja ove osobe još dvojica policajaca su zadobila povrede ruku i ramena, saopćeno je danas iz Policijske uprave Bijeljina.

Pregledom ljekara, kod sve trojice policijskih službenika konstatovane su lakše tjelesne povrede.

Osim L.B., koji je imao 1,85 promila alkohola u krvi, uhapšen je i A.Đ, državljanin Srbije, zbog ometanja policijskih službenika u vršenju javne radnje, a kojem je izmjereno 1,09 promila.

Protiv uhapšenih će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog krivičnih djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i ometanje javnog organa u vršenju javnih funkcija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije