Samo u BiH: Pokradena dva malinjaka, nestalo 300 kg malina

Radiosarajevo.ba
Samo u BiH: Pokradena dva malinjaka, nestalo 300 kg malina
Gotovo 300 kilograma malina nestalo je prethodnih dana iz malinjaka na području zavidovićkog naselja Skroze, gdje su kradljivci pokrali dva malinjaka.

Prema informacijama iz Zavidovića, oba slučaja su prijavljena policiji, a među pokradenim malinama su i one koje je brižno uzgajala porodica Edina Jarčevića, bivšeg uposlenika Krivaje iz Zavidovića, prenose Zdici.info.

Ovaj poljoprivrednik pretrpio je veliku materijalnu štetu kada su, u noći s utorka na srijedu, nepoznati počinioci pokrali njegov malinjak.

"Noć ranije dolazio sam oko pola devet, pustio sam vodu i malo obišao maline da vidim otprilike stanje koliko ću imat malina, da pripremim gajbe i berače. Ujutro sam oko pola pet bio na njivi. Prvo je žena primjetila da je to obrano, a nakon što sam vidio koliko je obrano, šokirao sam se. Vjeruj mi, sjeo sam i plakao, izuzetno mi je teško bilo", ispričao je ogorčeni poljoprivrednik.

Prema njegovim riječima, ukradeno je blizu 150 kg malina, te dodaje da je šteta mogla biti i veća da nije tako rano stigao u malinjak.

"Zarada od malina su mi trenutno jedina primanja od toga smo živjeli. Sama otkupna cijena maline me je razočarala, a ovo što su mi uradili, dodatno me je šokiralo", ističe Edin.

Službenici Policijske uprave Zavidovići izašli su na teren te napravili službenu zabilješku o počinjenoj krađi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije