Istraga nakon požara na Alipašinom Polju: Saslušano više svjedoka

L. R., H. A.
Istraga nakon požara na Alipašinom Polju: Saslušano više svjedoka
Prošlog petka u sarajevskom naselju Alipašino Polje, u zgradi Konzuma, desio se veliki požar, u kojem je povrijeđen i jedan vatrogasac.

Još uvijek nije poznata procjena štete, no pretpostavlja se da je riječ o višemilionskom iznosu.

Azra Bavčić, glasnogovornica Kantonalnog Tužilaštva Sarajevo, za portal Radiosarajevo.ba je otkrila kako je saslušano više svjedoka oko okolnosti ovog požara.

Također, u Tužilaštvu čekaju nalaz vještaka.

Kontaktirali smo i Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, čiji nam je portparol Irfan Nefić kazao kako je uviđaj i dalje u toku, te da će Tužilaštvo voditi istražni proces do kraja.

Podsjećamo, požar je buknuo u jutarnjim satima, a lokalizovan je tek poslijepodne. Gašenje požara otežavala je krovna konstrukcija koja se počela urušavati, te slab pritisak vode na hidrantima zbog čega je u gašenju požara učestvovalo više vatrogasnih vozila.

Požar je, prema prvim informacijama, počeo u jednoj kineskoj prodavnici koja je opljačkana nekoliko dana ranije, a vlasnik iste je nakon pljačke nanio lakše tjelesne povrede počiniocu iste.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije