Detalji oko požara: Šta je kazao zamjenik komandira Vatrogasne brigade

Radiosarajevo.ba
Detalji oko požara: Šta je kazao zamjenik komandira Vatrogasne brigade
/ Radiosarajevo.ba
Iako je još uvijek prerano govoriti o uzrocima požara na Alipašinom Polju, ono što je poznato jeste da je počeo u kineskoj prodavnici.

Kineska prodavnica nalazi se u zgradi Konzuma na Alipašinom Polju, koju sarajevski vatrogasci gase od jutros od 8.20 kada je vatra buknula. Podsjećamo, prije nekoliko dana ova kineska radnja je opljačkana, a vlasnik iste je nakon pljačke nanio lakše tjelesne povrede počiniocu iste.

Na licu mjesta nalazi se i Omer Šetić, zamjenik komandanta Profesionalne vatrogasne brigade, koji je u izjavi za medije kazao da je gašenje požara bilo otežano i da su vatru gasila 28 vatrogasaca i 14 vozila.

Požar gase i dobrovoljci i profesionalni vatrogasci.

„Kad smo došli na lice mjesta, vidjeli smo da j poežar duže vremena tinjao i da se radi o većoj kvadraturi nego što smo mislili. Požar je pod kontrolom i trenutno se radi na njegovom tzv. „zatrpavanju“, što bi moglo potrajati cijeli dan“, rekao je on i dodao da će istražni organi utvrditi uzrok požara:

„Požar iz poslovnog prostora zahvatio je drvenu krovnu konstrukciju i sve bi to bilo bezbolnije da nije bila pokrivena limom. Imali smo slab pritisak vode, zato je i došao ovoliki broj vozila.“

Njegovu izjavu pogledajte u sljedećem videu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije