Inspektori u BiH u protekla dva dana izrekli kazne u iznosu 99.000 KM

0
Anadolija
Inspektori u BiH u protekla dva dana izrekli kazne u iznosu 99.000 KM
Inspektorat RS-a / Evidentirane nepravilnosti

Na području entiteta RS zbog kršenja mjera propisanih Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom, republički inspektori su u okviru akcija izvršenih ovog vikenda izrekli kazne u iznosu od 99.000 KM, dok je za 10 objekata izrečena mjera zabrane rada.

"U protekla dva dana na području cijele RS, republički inspektori izvršili su 1.043 kontrole u ugostiteljskim, trgovačkim i drugim uslužnim objektima, od čega je 68 bilo sa utvrđenim nepravilnostima", saopšteno je iz Inspektorata RS-a.

U skladu s procijenjenim rizikom od širenja virusa u pojedinačnim objektima, uzimajući u obzir frekvenciju građana na dnevnom nivou, posebna pažnja inspektora usmjerena je na visokorizične subjekte, kao što su ugostiteljski i trgovački objekti, veliki tržni centri, frizersko-kozmetički saloni, ali od kontrole nisu izuzete ni druge vrste objekata.

"Podršku republičkim inspektorima na terenu pružali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, koji su takođe vršili kontrole i preduzimali mjere u dijelu svojih nadležnosti. Takođe, očekujemo od lokalnih zajednica da većim intezitetom angažuju i svoje kontrolne organe, da pojačaju nadzor na terenu i sankcionišu lica koja krše mjere", navodi se u saopštenju i dodaje da će biti nastavljena pojačana kontrola poštovanja preventivnih mjera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije