Incident u Trnovu: Udario inspektora i policajca, pa zapalio pritvorsku ćeliju

Radiosarajevo.ba
Incident u Trnovu: Udario inspektora i policajca, pa zapalio pritvorsku ćeliju
Nevjerovatne scene dogodile su se prethodnih dana u jednoj od pritvorskih ćelija u Trnovu, gdje je Njegoslav Močević (41) zapalio inventar ćelije, nakon što je uhapšen zbog napada na policajce.

Kako se navodi, Močević je proteklih dana priveden nakon što je udario inspektora Republičke uprave za inspekcijske poslove G. P., a kada je policija pokušala da ga uhapsi, nasrnuo je i na jednog od policajaca, prenosi Glas Srpske.

Zbog toga je prebačen u policijsku stanicu, ali je Močević nastavio sa incidentnim ponašanjem, te je u pritvorskoj ćeliji zapalio vatru, koju su policajci blagovremenom reakcijom ugasili i izveli pritvorenika iz prostorije.

U požar, na svu sreću, nije bilo povrijeđenih, ali je nastala manja materijalna šteta.

"O ovom slučaju obaviješten je i tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu koji je naložio rasvjetljavanje krivičnih djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari", rekli su u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije