Identificirani napadači na maloljetnika u Mostaru: Napali ga u prisustvu majke

1
Radiosarajevo.ba
Identificirani napadači na maloljetnika u Mostaru: Napali ga u prisustvu majke
Foto: Kolaž / Tučnjava u Mostaru

Pripadnici Policijske uprave Mostar su identificirali napadače na mladića u incidentu koji se dogodio na Bišću polju u Mostaru.

Kako je za Hercegovina.info potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), četiri osobe su identificirane kao napadači.

Radi se o mladićima 2004. i 2005. godište.

Načelnik općine Gacko osudio napad na povratnike: 'Mi u Gacku nemamo suživot, mi ovdje imamo život'

Načelnik općine Gacko osudio napad na povratnike: 'Mi u Gacku nemamo suživot, mi ovdje imamo život'

"Bit će im uručeni prekršajni nalozi zbog narušavanja javnog reda i mira, a poduzimaju se i druge mjere i radnje sukladno zakonu. O svemu je obaviješten dežurni tužitelj po čijim naredbama se poduzimaju dalje aktivnosti", potvrđeno je iz MUP-a HNK.

Podsjetimo, nakon utakmice Zrinjski - Aston Villa došlo je do incidenta na Bišću polju ispred jednog ugostiteljskog objekta gdje je grupa mladića napala jednog maloljetnika (2007.) iz Mostara koji je bio u prisustvu svoje majke. Nakon što su mu skinuli majicu, prilikom čega su maloljetnika i udarali, te oborili na cestu, napadači su se udaljili.

Svi napadači su u vrijeme napada imali duks odjevne predmete kako bi na taj način prikrili lica.

Toga dana zabilježena su još dva napada na navijače Aston Ville, a nekoliko dana prije toga na mostarskom Korzu u strogom središtu grada dogodio se fizički napad u i ispred jednog ugostiteljskog objekta. Tri mladića su napali dvije osobe, te su kod jedne žrtve konstatirane teške, a kod druge lakše povrede.

Napadači su ubrzo nakon incidenta pronađeni i sankcionirani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije