Huliganski neredi u Milanu: Navijač (58) Newcastlea povrijeđen nožem u navijačkom obračunu

0
Radiosarajevo.ba
Huliganski neredi u Milanu: Navijač (58) Newcastlea povrijeđen nožem u navijačkom obračunu
Foto: Anadolija / Navijači Milana

U Milanu je povrijeđen nožem 58-godišnji navijač Newcastlea uoči utakmice Lige prvaka.

Navijač Newcastlea, Eddie McKay (58), završio je u bolnici u Milanu nakon što je povrijeđen nožem na ulicama italijanskog grada uoči utakmice Lige prvaka.

McKay je otišao na utakmicu sa sinom i prijateljem, a tvrdi kako ih je zaskočila grupa od sedam ili osam muškaraca koji su nosili fantomke. Ovaj 58-godišnjak je u stabilnom stanju nakon što je izboden u naselju Navigli u ponedjeljak oko ponoći, a ima posjekotine po leđima i rukama koje je zadobio nakon što je pao na tlo u pokušaju bijega.

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Milanska policija potvrdila je kako je McKay hospitaliziran nakon napada. Ostatak njegove porodice doputovat će u Milan kako bi bili uz njega.

Podsjetimo, Newcastle će u 18.45 sati odigrati prvu utakmicu u Ligi prvaka nakon 20 godina.

"Moj tata je u šoku, ali je u stabilnom stanju. Žao mu je što će propustiti utakmicu, ali želi da svaki drugi navijač Newcastlea tamo bude na oprezu. Moj je tata nedavno imao dvije teške operacije koljena, pao je na tlo dok su ga ganjali ulicom i tada su ga napali. Moj je brat u redu, ali šokiran je nakon što je vidio što se dogodilo našem ocu. Nismo spavali cijelu noć", rekla je Rachel McKay, kćer napadnutog navijača, za Sky Sports News.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije