Horor u BiH: Nepoznati razbojnik pretukao starca, davio ga, opljačkao...

1
Radiosarajevo.ba
Horor u BiH: Nepoznati razbojnik pretukao starca, davio ga, opljačkao...
Foto: Avaz / Užas u Kaknju

Stravičan napad desio se u petak u popodnevnim satima u selu Crnač kod Kaknja gdje je nepoznati muškarac upao u kuću 79-godišnjeg Pere Kalfića kojeg je zvjerski tukao i pokušao ubiti, da bi ga na kraju opljačkao.

Perin unuk Robert Kalfić za Avaz je kazao da je njegovom djedu život bio ugrožen.

"To se desilo u petak oko 17 sati. Djed je od kuće mojih roditelja udaljen 200 metara. Vjerovatno je taj provalnik pratio mog oca kad ide u drugu smjenu jer non stop moj otac obilazi djeda i pomaže mu.

Kako nam je djed ispričao, došla mu je ta osoba, starosti između 30 i 40 godina, crn, visok i rekao da je došao da naplati radove za vodu. Djed je rekao 'nema problema', ušao u kuću i donio mu 20 maraka i muškarac je otišao", priča nam Robert.

Nakon dvije minute razbojnik se vraća i napada djeda Peru koji je tu noć doživio pravi horor.

Jezive prijetnje

"Muškarac je razvalio vrata, udarao je djeda neprestano. Djed je krvario na podu. Provalnik je krenuo po kući da pretura stvari i traži novac. Razbijao je stvari. Djed je ustao, a muškarac se vratio i nastavio ponovo da ga udara. Djed je imao šal na sebi i taj provalnik ga je davio njegovim šalom. Djed nam je ispričao da ga je nogama udarao i slomio mu nogu", kaže Robert.

Razbojnik se nije zaustavio, djedu Peri je prijetio, govorio mu da će biti obješen, a na kraju je izletio iz kuće. Slomljene noge, Pero nije uspio doći do sinovljeve kuće, piše Avaz.

"Sutradan smo mi došli da mu čestitamo rođendan. Nismo mogli ući, provalili smo vrata. Zatekli smo djeda nepomičnog", ispričao nam je Robert.

Dodao je da njegov djed živi od svoje penzije i da u kući i nije imao puno novca.

Porodica je odmah pozvala policiju koja je obavila uviđaj na mjestu događaja. U toku je potraga za razbojnikom.

Djed je trenutno u zeničkoj bolnici i čeka operaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije