Hapšenje u Sarajevu: Zeničanin zapalio kutiju pa izazvao požar na zgradi

0
Radiosarajevo.ba
Hapšenje u Sarajevu: Zeničanin zapalio kutiju pa izazvao požar na zgradi
Foto: Screenshot / Ilustracija

Policijski službenici Druge PU su jučer pola sata poslije ponoći uhapsili osobu inicijala M.Č., rođen 1959. godine u Zenici, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opće opasnosti.

Uhapšeni zeničanin je 8. februara oko 23:30 sati u ulici Maršala Tita u općini Centar Sarajevo, upotrebom otvorenog plamena zapalio kartonsku kutiju, te izazvao požar kojom prilikom su oštećene prostorije na prvom spratu stambene zgrade.

"O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a M.Č. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a KS.

Nakon završene kriminalističke obrade, navedena osoba je otpušteno iz službenih prostorija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije