Napad u centru Sarajeva: Mladić uhapšen zbog nanošenja povreda opasnih po život

2
Radiosarajevo.ba
Napad u centru Sarajeva: Mladić uhapšen zbog nanošenja povreda opasnih po život
Foto: Fena / Autobusko stajalište

Jučer, oko 18.45 sati, policijski službenici Druge Policijske uprave (Centar Sarajevo) uhapsili su mladića inicijala E.B., rođenog 1998. godine u Travniku, nastanjenog u Sarajevu.

Kako su naveli iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, E.B. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nanošenje teške tjelesne ozljede, opasne po život.

Naime, policija ga sumnjiči da je jučer, u 15 sati, u ulici Sutjeska, u centru Sarajeva, oštrim predmetom nanio teške tjelesne povrede opasne po život licu S.P., rođen 1977. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom je prebačen u UKC Sarajevu, gdje je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju.

"O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Lice E.B. je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela", navode iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije