Hapšenje u BiH: Braća izazvala nasilje u porodici, pa policiju gađali saksijama

0
Radiosarajevo.ba
Hapšenje u BiH: Braća izazvala nasilje u porodici, pa policiju gađali saksijama
FOTO: Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Gatačka policija uhapsila je braću O.G. i B.G. iz Gacka, nakon nasilja u porodici i napada na policijace.

Nezvanično, riječ je o braći Govedarica.

Policija je u noći petak na subotu zaprimila prijavu o nasilju u porodici. Nakon izlaska na teren policija je zatekla tri osobe, a osobe O.G. i B.G, nakon vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika počinju da gađaju policajce saksijama, dok O.G. policiji prijeti i pajserom, saopšteno je jutros iz PU Trebinje.

Poslije određenog vremena braća su ušla u kuću, a policija ih je uhapsila oko sat vremena nakon prijave nasilja.

Alkotestiranjem je kod osobe O.G. utvđreno 1,26 grama po kilogramu alkohola, a kod njegovog brata B.G. je izmjereno 0,39 grama po kilogramu. U nasilju u porodici je učestvovao i treći brat Đ.G., koji nije osumnjičen za napad na policiju.

Osoba O.G. osumnjičena je za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i napad na službeno lice u obavljanju službene radnje, dok je B.G. osumnjičen za napad na službeno lice u obavljanju službene radnje, a o svemu je obavješteno Okružno tužilaštvo u Trebinju, navode iz PU Trebinje.

Prema saznanjima Srpskainfo, nasilje u porodici je prijavio otac trojice braće, a O.G. - Ostoja Govedarica - je od ranije poznat policiji.

On je prije dvije godine osumnjičen za paljenje automobila zamjenika načelnika PU Trebinje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije