Uhapšeno više osoba u BiH, pronađena veća količina droge

0
Radiosarajevo.ba
 Uhapšeno više osoba u BiH, pronađena veća količina droge
PU Doboj / Zaplijenjena droga

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 od 9. do 11. marta realizovali su akciju kodnog naziva "Dostavljač" usmjerenu na suzbijanje neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

U ovoj akciji, slobode su lišene osobe E.K. i R.K., oba sa područja opštine Tešanj, FBiH, i S.G. i Đ.Đ. oba iz Doboja, dok je nad licem inicijala S.O. iz Doboja izvršena kriminalistička obrada.

Kako se navodi u saopštenju iz Policijske uprave Doboj, tokom dvodevne akcije, na osnovu naredbe nadležnog Osnovnog suda Doboj izvršeni su pretresi više lica, stanova i vozila koja koriste navedena lica.

Pronađeno je i oduzeto oko 246 grama marihuane, oko 245 grama spida, veća količina sjemenki indijske konoplje, ručno pravljene cigarete takozvani džoint, digitalne vage i drugi predmeti.

"Većina pronađene opojne droge je bila upakovana u manjim količinama u plastične vrećice i najvjerovatnije spremljena za dalju preprodaju", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u toku kriminalistička obrada nad S.G. i Đ.Đ., nakon čega će S.G. biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije