Hapšenje u Banjoj Luci: Šveđanin sa lažnim identitetom uhapšen po međunarodnoj potjernici

0
Radiosarajevo.ba
Hapšenje u Banjoj Luci: Šveđanin sa lažnim identitetom uhapšen po međunarodnoj potjernici
Foto: MUP RS / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Šveđanin C. F. S., za kojim je raspisana međunarodna interpolova potjernica zbog više krivičnih djela, uhapšen je sa lažnim dokumentima u Banjoj Luci.

Prema potjernici, on se sumnjiči za nezakonito posjedovanje opojnih droga, ometanje službenog lica prilikom vršenja službene dužnosti i napad opasnim oruđem i maltretiranje.

Naime, C. F. S. su u utorak uhapsili pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Policijske uprave Banja Luka.

Black Tie 2 | Tužilaštvo BiH tvrdi da je organizirana kriminalna grupa imala namjeru preuzeti državu

Black Tie 2 | Tužilaštvo BiH tvrdi da je organizirana kriminalna grupa imala namjeru preuzeti državu

"Tokom provjere identiteta navedenog lica, utvrđeno je da je C. F. S. koristilo pasoš izdat od strane Republike Sjeverne Makedonije sa njegovom fotografijom, a na ime lica P. Š.", navodi se u saopćenju PU Banja Luka.

Dodaju da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji se izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu falsifikovanje isprave.

Naređeno je da se od njega oduzmu pasoš i ostala dokumentacija na ime P. Š. i deponuju se u depozit Osnovnog suda u Banjoj Luci, a da se nakon dokumetovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

C. F. S. će nakon kriminalističke obrade biti sproveden u Sud BiH, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije