Hapšenje na Vilsonovom šetalištu: Zatečen sa kokainom, u Audiju mu pronađen pištolj i hrpa para

0
Radiosarajevo.ba
Hapšenje na Vilsonovom šetalištu: Zatečen sa kokainom, u Audiju mu pronađen pištolj i hrpa para
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevski policajci / Ilustracija

Na raskrsnici ulica Azize Šaćirbegović - Vilsonovo šetalište u Novom Sarajevu sinoć u 21.20 sati pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izvršili su pretres M. K. (34) , nastanjenog u Velenju, državljanina Slovenije.

Tom prilikom kod njega su pronađena tri paketića kokaina, nakon čega su mu stavljene lisice na ruke te je sproveden u službene prostorije, zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine, sarajevski policajci su u saradnji sa kolegama iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, uz saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, na području općine Novo Sarajevo izvršili pretres Audija A6, vlasništvo M. K.

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Prilikom pretresa pronađeni su pištolj "CZ" kalibra 7,65 milimetara, sa okvirom i pripadajućom municijom, a za koji nije posjedovao odobrenje nadležnog organa, veća suma novca u različitim apoenima te dva mobitela.

Iz MUP-a KS su saopćili da je od osumnjićčnog oduzeto i vozilo.

Osumnjičeni je, nakon završene kriminalističke obrade, rano jutros u pet sati predat u daljnju nadležnost pripadnicima PU Istočno Sarajevo.

"O svim preduzetim mjerama i radnjama obaviješteni su dežurni tužioci Tužilaštva BiH i Kantonalnog tužilaštva Sarajevo", navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije