Kako su uhvaćeni dileri u Sarajevu: Policajci prvo spriječili krvoproliće, a potom zaplijenili spid

2
A. Ka.
Kako su uhvaćeni dileri u Sarajevu: Policajci prvo spriječili krvoproliće, a potom zaplijenili spid
Foto: MUP KS / Oduzeta droga

Sarajevski dileri S. M. (28) i H. Z. (33), koji su uhapšeni u ponedjeljak nakon što je kod njih pronađena veća količina droge te oružje, pali su u ruke policije nakon što su se prethodno posvađali i umalo sukobili na raskrsnici sarajevskih ulica Skenderija - Skenderija čikma.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sve je počelo u 11 sati kada su alarmirani policajci da se na navedenoj lokaciji nalazi više, najvjerovatnije naoružanih osoba, te da je došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Kako nezavnično saznaje portal Radiosarajevo.ba, dileri su se žestoko verbalno posvađali, a navodno su upućene i ozbiljne prijetnje te je došlo do naguravanja. 

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Ubrzo su na mjesto događaja stigli policajci koji su u zatekli 28-godišnjaka i 33-godišnjaka u dva vozila. Tako su policajci, osim oduzete droge, vjerovatno spriječili i krvoproliće.

"Vizuelnim pregledom, u jednom od vozila, policajci su uočili otvoren kofer u kojem je bilo više PVC kesa sa sadržajem bijele praškaste materije, te nepoznat predmet - oblijepljen ljepljivom trakom", saopćeno je iz MUP-a KS.

Obaviješten je i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, te je izvršen pretres oba vozila - Golf A7 i Mini Cooper.

U vozilu Golf pronađeno je vatreno oružje - automatska puška sa pripadajućim okvirom i 27 metaka nepoznatog kalibra, te četiri PVC kese spida, bruto mase 3.140 grama.

Na području općine Centar, u ulicama Zaima Šarca i Bolnička, izvršeni su i pretresi stambenih objekata koje koriste uhapšeni.

"Pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, pripadnici Uprave policije MUP-a KS nastavljaju kriminalističku obradu nad S. M. i H. Z.", zaključuje se u saopćenju MUP-a KS, na čijoj zvaničnoj web stranici je objavljena i fotografija oduzete droge.

Sarajlije se tako sumnjiče za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije