Hapšenja i pretresi u bh. gradu: Oduzeta veća količina droge

0
Radiosarajevo.ba
Hapšenja i pretresi u bh. gradu: Oduzeta veća količina droge
FOTO: MUP RS-a / Oduzeta droga

Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor, u okviru operativne akcije kodnog naziva "Plantaža 2021", a koja je usmjerena na otkrivanje i sprečavanje krivičnih djela iz područja zloupotrebe opojnih droga, izvršili su pretres na tri lokacije na području opštine Prnjavor, a koje koristi osumnjičena osoba inicijala I.K.

Ovom prilikom pronađene su i oduzete biljke koje svojim izgledom asociraju na biljke indijske konoplje kao i zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ ukupne težine 17 kilograma.

Podsjećamo, policijski službenici su juče, na lokaciji na području općine Prnjavor, pronašli ilegalan zasad indijske konoplje, za koji je utvrđeno pripada osobi I.K. iz Prnjavora, nakon čega je uhapšen zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".

Nastavak kreditne linije - Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke

Nastavak kreditne linije - Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke

Sve mjere i radnje u okviru ovih akcija preduzete su u suradnji s Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Prnjavoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije