Haos u bolnici u BiH: Fočak lupao stvari, bacio sto na blagajnicu

2
Radiosarajevo.ba
Haos u bolnici u BiH: Fočak lupao stvari, bacio sto na blagajnicu
Foto: Bolnica Foča / Fočanska bolnica / Ilustracija

Policija je intervenisala nakon nesvakidašnjeg incidenta koji je zabilježen u Univerzitetskoj bolnici Foča, gdje je jedan muškarac lupao sve pred sobom i blagajnicu gađao stolom.

"Nezavisne novine" nezvanično saznaju da je osumnjičen Fočak M. K. (61)

Protiv njega su danas pripadnici Policijske uprave Foča podnijeli dopunu izvještaja, a terete ga za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnosti.

ZA (I PROTIV) BiH U NATO-u | Edin Subašić: Dilema između prosperiteta i bijede separatizma!

ZA (I PROTIV) BiH U NATO-u | Edin Subašić: Dilema između prosperiteta i bijede separatizma!

Oštetio klupe

Naime, 1. februara, oko 11.25 sati, medicinski tehničar Univerzitetske bolnice Foča prijavio je da nepoznati muškarac pravi probleme.

"Lice je razbacalo i oštetilo klupe za pacijente, polomilo stakleni portal, a potom stolom gađalo radnicu blagajne i tom prilikom oštetilo računar, nakon čega se udaljilo sa lica mjesta", saopćeno je iz Policijske uprave Foča.

Kako su dodali, operativnim radom na terenu policajci su došli do saznanja o osumnjičenom, protiv koga je i podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje.

Radmil Marić, direktor Univerzitetske bolnice Foča, potvrdio je da je u pitanju pacijent ove zdravstvene ustanove, a koji je prethodno pregledan u Specijalističkoj ambulanti.

Zaposleni pretrpjeli šok

"To je posebna zgrada u odnosu na mjesto gdje se incident dogodio. Oštetio je računar, stolice za pacijente, zaštitno staklo gdje se nalazila blagajnica. U svakom slučaju, ugrozio je i zdravlje, kako njeno, tako i svih prisutnih koji su se tu nalazili, a tu su bili i ostali pacijenti, odnosno trudnice, djeca, potom zaposleni. Tu je uvijek određeni broj ljudi", pojasnio je Marić u izjavi za "Nezavisne novine".

On dodaje da je istog trenutka o svemu obaviještena policija, a u međuvremenu, pacijent je otišao.

"Naknadno, kroz video-nadzor, on je pronađen i uslijedio je policijski postupak. Svi zaposleni su pretrpjeli šok, pokušali su da zaštite pacijente, sklonili su ih da neko ne bi bio povrijeđen", naveo je Marić, koji ističe da ne zna šta je razlog ovakvog ponašanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije