MUP RS / Nakon likvidacije kod Foče: Policija otkrila identitet ubice djeteta

15. 11. 2021. u 09:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Fočanska policija koja je jučer tragala za naoružanom N. N. osobom koja je na regionalnom putu Foča-Zavait-Čelebići upotrebom vatrenog oružja ubila jednu osobu, nakon višesatne potrage, policija ga je locirala i likvidirala u rejonu Zavaita gdje se skrivao.

U međuvremenu se oglasila i policija čije saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Policijski službenici Policijske uprave Foča su 00:04 časova, u mjestu Čelebići, prilikom lišavanja slobode lica B. T. zbog počinjenog krivičnog djela 'Teško ubistvo', na štetu maloljetnika, a koje je pružalo aktivan otpor pokušavajući aktivirati ručnu bombu prema pripadnicima Jedinica žandarmerije Foča, lišili života lice upotrebom vatrenog oružja.

Policijskoj upravi Foča je, 14.11.2021. godine oko 17:15 časova prijavljeno da je u mjestu Zavait, opština Foča, nepoznato lice pucalo iz vatrenog oružja, kojom prilikom je smrtno stradalo lice koje se nalazilo u putničkom motornom vozilu.

U toku potrage za izvršiocem ovog krivičnog djela bile su uključene sve snage Policijske uprave Foča i Jedinice žandarmerije, te blokirano područje Čelebića i putna komunikacija prema Pljevljima.

O svemu je obavješten dešurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je na licu mjesta izvršio uviđaj", navodi se u saopćenju.

Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba, riječ je o Borivoju Tešoviću.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)