Granični policajci imali pune ruke posla, uhapšeno osam osoba

0
Radiosarajevo.ba
Granični policajci imali pune ruke posla, uhapšeno osam osoba
Foto: Granična policija BiH / Granična policija uhapsila osam osoba

Na graničnim prijelazima uhapšeno je osam osoba, saopćeno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Aerodrom Sarajevo, 23. maja, na letu iz Beča, uhapsili su F. S. (31). Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Državljanin Bosne i Hercegovine je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Velika Kladuša su predali E. G. (43) pripadnicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bosanskoj Krupi zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša.

Oglasio se Sergej Barbarez: Napisao samo tri riječi

Oglasio se Sergej Barbarez: Napisao samo tri riječi

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 22. maja, uhapsili su S. M. (29) jer je ustanovljeno da je Policijska uprava Istočno Sarajevo raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela pronevjera. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Karakaj i predat pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bosanska Gradiška, 20. maja, uhapsili su dvije osobe na prijelazu Bosanska Gradiška. Državljanin BiH i Republike Srbije, M. S. (28) kontroliran je na ulasku u BiH i uhapšen jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Mrkonjić Gradu zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave.

Državljanin BiH S. A. (42) je kontroliran na izlasku iz BiH i uhapšen jer ga potražuje Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci zbog krivičnog djela prevara. Predati su pripadnicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Kamensko, 20 maja 2023., uhapsili su S. D. (62), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Kamensko i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Hum, 19. maja, uhapsili su A. P. (32) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnih djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i teška krađa. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Hum i predat pripadnicima Centra sudske policije u Bosansko-podrinjskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Trebinje istog dana uhapsili su i bh. državljanina A. M. (28), prilikom ulaska u BiH na prijelazu Klobuk. Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je pripadnicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije