Granična policija BiH uhapsila Turke: U vozilima krijumčarili sunarodnjake

2
Radiosarajevo.ba
Granična policija BiH uhapsila Turke: U vozilima krijumčarili sunarodnjake
Foto: GP BiH / U vozilima krijumčarili migrante

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Velika Kladuša u utorak, 12. decembra, uhapsili su državljanina Republike Turske, nakon što je otkriven u krijumčarenju devet svojih sunarodnjaka.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Velike Kladuše.

Pripadnici Jedinice GP BiH Trebinje uhapsili su, također, državljanina Turske jer je u vozilu Rover, nacionalnih oznaka Portugala, krijumčario trojicu državljana Turske.

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Otkriven je prilikom nadzora državne granice u mjestu Ivanica na području općine Ravno.

O svemu su obaviješteni dežurni tužioci Tužilaštva BiH, prema čijim su nalozima vozači ispitani u svojstvu osumnjičenih te su, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba, predati postupajućim tužiocima Tužilaštva BiH.

"Vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a krijumčareni strani državljani predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje", saopćeno je iz GP BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije