Građani Mostara policiji prijavili sumnjivu trojicu: MUP ih locirao, u stanu našli automatske puške

2
Radiosarajevo.ba
Građani Mostara policiji prijavili sumnjivu trojicu: MUP ih locirao, u stanu našli automatske puške
Foto: MUP HNK / Otkriće u akciji MUP-a

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona proteklih dana primio je poruke od više građana iz ulice dr. A. Starčevića u Mostaru koji su prijavili sumnjivo ponašanje i kretanje nepoznatih osoba u toj ulici.

Provodeći istragu temeljem tih prijava, policijski službenici SKP MUP-a HNK su u periodu između 15. i 16. septembra 2024. godine identificirali tri muške osobe koje su odgovarale opisu iz prijava građana: A. A. (1978) iz Zenice, za kojeg je utvrđeno da je za njim raspisana dva centralna traganja, uključujući jedno za izdržavanje kazne zatvora, A. A. (1990) također iz Zenice, te A. M. (1983) iz Sarajeva.

Sve tri osobe su prethodno evidentirane kao počinitelji i povratnici u počinjenju različitih kaznenih djela, a također su imale kontakte s drugim osobama iz Mostara i Sarajeva koje se smatraju sigurnosno interesantnim.

Željko Komšić: Zla krv je zavladala među probosanskim strankama

Željko Komšić: Zla krv je zavladala među probosanskim strankama

Također, pronađeni su stan i vozilo koje su koristile ove osobe. Postupajući po usmenoj naredbi za pretres Općinskog suda u Mostaru, policijski službenici SKP MUP-a HNK su izvršili pretres stana i vozila koje su koristile navedene osobe te su pronašli i privremeno oduzeli sljedeće predmete: dvije automatske puške s pripadajućim okvirima i streljivom, jedan airsoft pištolj, više potkapa, kacigu, maske za lice, rukavice, razne alate za provale, ometač signala, alat za otključavanje vozila, kao i drugu opremu pogodnu za izvršenje kaznenih djela poput teških krađa i sl.

Tokom kontrole i legitimizacije kod A. A. (1990) pronađena je i privremeno oduzeta vozačka dozvola Republike Hrvatske za koju se sumnja da je krivotvorena. O događaju je obaviješten postupajući tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Mostar.

"Zahvaljujemo se građanima Mostara na suradnji i pozivamo sve građane Mostara i HNK da nastave s ovakvom suradnjom s policijom u cilju zaštite života i imovine", saopćeno je iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije