Gorjela kuća u sarajevskom naselju Doglodi

0
Radiosarajevo.ba
Gorjela kuća u sarajevskom naselju Doglodi
Foto: Srna / Doglodi

U sarajevskom naselju Doglodi sinoć je došlo do požara na kući u kojoj niko ne boravi.

Iz Operativnog centra Ministarstva unustrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazali su za portal Radiosarajevo.ba da je došlo do požara na dijelu kuće.

"To je bilo sinoć tokom noći. Urađen je uviđaj. A šta će pokazati prelimirani nalaz vještaka vidjet ćemo", kazali su iz sarajevske policije.

Kako piše novinska agencija SRNA ovo je navodno treći put da je zapaljena kuća Borislava Berjana, koji trenutno živi u Višegradu.

Berjan je kazao da je kuća prvi put zapaljena 20. novembra i da je 27. novembra u MUP-u Kantona Sarajevo dao izjavu da sumnja na podstanara kojem je dao kuću na čuvanje bez ikakve nadoknade.

"Kada smo to sve sanirali i opremili, pokrili daskom i najlonom, opet su mi nakon 40 dana zapalili kuću gdje je požar uhvatio najlon, da bi sinoć zapalili drugi dio krova", rekao je Berjan i dodao da su sada iznijeli tri gume od automobila i zapalili.

On je naglasio da se sumnja na narkomane, a policija ga ubjeđuje da su to izvršili migranti, kojih, kako kaže, nema na tom području, što su mu potvrdile i komšije.

Mediji iz RS-a su prenijeli izjavu navodnog vlasnika kuće u kojoj on tvrdi da mu je kuća zapaljena zbog toga što je Srbin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije