FUP izuzeo dokumentaciju iz GRAS-a i Ministarstva saobraćaja

Radiosarajevo.ba
FUP izuzeo dokumentaciju iz GRAS-a i Ministarstva saobraćaja

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), danas su nakon višemjesečne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog Kantona i podršku Obavještajno sigurnosne agencije BiH,  započeli s realizacijom operativne akcije kodnog naziva Tender na području Tuzlanskog Kantona i Kantona Sarajevo.

Provedena akcija je vezana za krivično djelo Udruživanje radi činjenja krivičnog djela iz člana 340. st. 2., a u vezi s krivičnim djelom Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine. 

U sklopu navedene akcije u službene prostorije Federalne uprave policije u Tuzli, privedene su radi kriminalističke obrade tri osobe iz Sarajeva i jedna osoba iz Tuzle protiv kojih će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog Kantona. 

Podsjećamo da je riječ o Muji Fiši, u tom periodu ministru saobraćaja KS-a, a trenutno ministru za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo, Harisu Gušiću, privremenom upravitelju u GRAS-u, Adnanu Himzaniji, predsjedniku Sindikalne podružnice GRAS-a, Sanelu Nezirićiu, avokatu i edukatoru za javne nabavke, te Amiru Junuzoviću, vlasniku i osnivaču firme Junuzović kopex Lukavac.

Napominjemo, da su policijski službenici ove Uprave u toku provođenja  istrage u navedenom predmetu, a po Naredbama Kantonalnog Suda u Tuzli, izuzeli određenu tendersku dokumentaciju iz službenih prostorija preduzeća GRAS, Ministarstva saobraćaja KS-a i drugih pravnih lica koji su učestvovali u tenderu, a vezano za nabavku plinskih autobusa i minibusa za potrebe spomenutog preduzeća. 

Asistenciju prilikom današnjih aktivnosti pružili su pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove Tuzlanskog Kantona. Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije